Beervelde bedankt!

Acht maand geleden vroeg ik Dirk Verschueren “zie je het zitten om iets te doen voor 100 jaar Beervelde” en Dirk zei “awel ja, ’t is goed”.
We zochten een mooie locatie en vroegen aan mr. Renaud, mevr. Caroline en mr. Cédric, “zouden we het Park van Beervelde mogen gebruiken voor onze familiedag”, ze zeiden alle 3 vrijwel onmiddellijk “awel ja, ’t is goed”.
Daarna vroegen we aan de scholen en verenigingen “willen jullie meehelpen om hier met z’n allen één groot feest van te maken” en iedereen zei vlot “awel ja, ’t is goed”.
Toen kwam Jelle Neyt ons vertellen, “jongens, dat wordt veel werk voor jullie, is ’t ok als ik jullie kern wat kom versterken?” waarop ik en Dirk zo rap als tellen “awel ja, ’t is goed!”.
We vroegen ook aan de zelfstandigen om steun, financieel of in natura. De meesten antwoorden ook hier op onze vraag heel gewillig “awel ja, ’t is goed”.
Ik belde naar Bjorn Vandewege, de man van de hete kolen. Ik had nog niks gevraagd en hij zij al onmiddellijk “awel ja, ’t is goed”.
Tenslotte vroegen we  aan de mensen van Beervelde, willen jullie naar ons eeuwfeest komen en jullie antwoorden massaal: Awel ja, ’t is goed!
Wanneer we nu terugblikken op dit eerste feestweekend kunnen we alleen maar zeggen “awel ja, het was goed!”

Beervelde verbindt al 100 jaar zijn inwoners.
Het is door die verbondenheid die hier vandaag zo sterk aanwezig is dat we met z’n allen dit feest hebben kunnen organiseren en beleven.
Het is die verbondenheid die met dit feest wellicht nog wat intenser is geworden.
Het is fijn om Beerveldenaar te zijn!
#eeuwigbeervelde
Heel veel dank en waardering voor iedereen die aan dit feest heeft meegewerkt!
We zien mekaar nog wel.

Danny Sey